Yoğurt Tarhanası Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası Tarifi
🥄5-6 adet tarhana
🥄2-3 diş sarımsak
🥄1 kase haşlanmış nohut
🥄Kararınca tuz
Üzeri için;
🥄1 yemek kaşığı tereyağı
🥄Bir tatlı kaşığı kuru nane

Ev yapımı yoğurtlu tarhana çorbası tarifinin yapılışı için önceden tarhanalarımızı suya koyup beklemeye bırakıyoruz 4-5 saat kadar beklettikten sonra, yapım aşamasına başlıyoruz. Bunun için ilk olarak 4-5 saat kadar. Beklettiğimiz tarhanamızın suyunu süzüyoruz ve üzerini baya gece kadar su ekliyoruz. İyice elinizle ya da kaşık yardımıyla ezerek pürüzsüz kıvama getiriyoruz. Ardından orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Çorbamızı ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca yarım saat kadar daha karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Yarım saatin sonunda haşlanmış nohutları, rendelenmiş sarımsağı, tuz gerekli ise tuzunu ilave edip şöyle bir karıştırıyoruz ve 15 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Üzeri için tereyağında kızdırdığımız naneyi ekleyip o muhteşem sesle birlikte karıştırıyoruz. Ev yapımı yoğurtlu tarhana çorbası sıcacık servis için hazır. Afiyet olsun.
💎 💎💎💎
Püf Noktası:
Çorbayı kaynama aşamasında sık sık karıştırın. Hem tarhanalar dibe çöküp yapışmasın, hem de birbirinden ayrılıp pürüzsüz hale gelsin.
Sarımsağı ocaktan almaya yakın koyarsanız, sarımsağın kokusunu ve tadını daha fazla alırsınız.
Çorbanız pişerken nanesini yakın soğusun, çorbanız sıcak olarak koyacağınızdan, naneniz soğuk olursa sıçramaz.
Çorbayı ıslattığınız suyunu süzün, kuruma esnasında üzerinde toz kalmışsa o ilk suyuyla atmış olursunuz.

Sepete Ekle